Feed

Back to News
Share
354-43-1615413101.webp
Crewbooking Crewbooking
News

Long live the Belgian Society for Visual Effects Professionals.

Een aantal jaar geleden kwamen een aantal professionals uit verschillende vfx studio's bij elkaar met het idee om een vereniging op te richten voor de Belgische visual effects artiesten en nabijgelegen beroepen. Het voorbeeld volgend van onze collega’s in het buitenland, wilden we graag een platform creëren om onze hard werkende mensen in de spotlight te zetten, onze studio's een stem te geven naar onze regeringsorganen toe en om een goede raadgever te zijn voor nieuwe talenten in onze industrie.

Vandaag zijn we dan ook erg trots dat we de Belgische vereniging voor Visual Effects artists ofte BVX boven het doopvont mogen houden. Hieronder een aantal belangrijke peilers waar we als vereniging op willen inzetten.

  • De BVX heeft als doel om regelmatig bijeenkomsten te organiseren waar vfx artists kunnen samenkomen en netwerken. We nodigen internationaal befaamde gastsprekers alsook onze eigen getalenteerde supervisors uit om ervaringen en kennis te delen. Op die manier kunnen onze eigen artiesten luisteren en leren van de crème de la crème uit onze industrie en krijgen onze studio's zo de kans om met sleutelfiguren uit het buitenland te netwerken.
  • De BVX wil tevens de hand reiken naar de verschillende filmscholen en opleidingen in België. We stellen onze ervaring ter beschikking om de curricula bij te sturen en te optimaliseren om zo de effectieve noden te adresseren en studenten beter voor te bereiden op de professionele omgeving. We willen een realistisch beeld schetsen van het fantastische werk dat onze Belgische studios produceren. Op die manier trachten we tevens een antwoord te bieden op de exodus van nieuw talent naar de buitenlandse visual effects hotspots.
  • De BVX vestigt zich als een representatieve stem voor zowel studio’s als artiesten richting VAF, WBI, Screen Flanders, Screen Brussels, … We hebben ook de wens om een gezonde dialoog op te zetten met de verschillende overheden en zo gericht te adviseren over bvb de Tax Shelter.
  • De BVX is dan ook de ideale partner voor de bestaande beroepsverenigingen in onze sector zoals de SBC, Unie van Regisseurs, Scenaristengilde, BeMontage, ...
  • We willen graag meer helderheid brengen in het soms complexe proces van visual effects en aansturen op gerichte educatie bij de verschillende beroepen die onze content op het scherm toveren. Visual effects kunnen immers overweldigend lijken voor een buitenstaander. We hopen alle creatieven een heldere kijk te geven en wegwijs te maken in wat de mogelijkheden zijn wanneer visuals effects ook vroeg in het productieproces betrokken worden.
  • En last but not least, we willen ons eigen toptalent in de schijnwerpers zetten. Zonder grote Hollywood budgetten slagen we er toch steeds in om niet onder te doen in creativiteit terwijl we ook hard inzetten op technologische vooruitgang.

Find out more soon at www.belgianvfx.be

Read more

Share

Your browser is not supported

We are sorry, this platform doesn't support Internet Explorer, please use one of these browsers: